Raed Arafat sustine ca OUG-urile pentru spitalele private nu sunt in favoarea pacientului

Seful Deparrtamentului de Situatii de Urgenta a afirmat ca noile OUG-uri, introduse de Guvernul Orban pentru spitalele private, nu sunt in favoarea pacientilor si reprezinta un impact negativ pentru sistemul national de urgente.

Raed Arafat a transmis Guvernului cateva puncte de vedere cu privire la impactul negativ pe care il are modificarea articolului 111 din Legea Sanatatii.

Spre surprinderea mea, si a multora dintre colegii mei, s-a mers si mai departe ieri seara prin introducerea unor noi articole care deschid drumul integral sectorului privat comercial pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgenta, care si asa este limitat ca suma, comparativ cu nevoile reale“, a spus Raed Arafat intr-o postare pe Facebook.

Nu inteleg care a fost caracterul de urgenta ca se se ia astfel de decizii peste noapte, fara analiza reala de impact si fara dezbateri reale, luand masuri fara precedent, care vor destabiliza tot sectorul public de urgenta, de la serviciile de ambulanta pana la SMURD si UPU, fara exceptie. Deschiderea accesului comerciantilor la bugetul de stat prin care este finantat sectorul public de urgenta este un pas care inseamna ca in cativa ani vom imparti sumele cu toti care vor aparea pe piata in urma acestei decizii aberante, ducand implicit la reducerea finantarii sectorului public in favoarea celui comercial. Voi reveni cu explicatii mult mai clare in urmatoarea perioada si sunt convins ca sunt multi care vor intelege foarte bine temerile pe care impreuna cu multi dintre colegii mei le avem“, a mai adaugat acesta, potrivit antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *