Raportul Corpului de Control al MS după verificările făcute la INML la cererea lui Cumpănaşu: Nu au fost identificate elemente de încălcare a procedurilor de lucru în ceea ce priveşte analizarea probelor primite de către INML de la unitatea de parchet

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii arată că, în “acţiunea de documentare” făcută la Institutul de Medicină Legală la solicitarea lui Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, nu au fost identificate elemente de încălcare a procedurilor de lucru în ceea ce priveşte analizarea probelor primite de către INML de la unitatea de parchet. Referitor la “scurgerile de informaţii”, nu au putut fi identificate persoanele care au dezvăluit date sau documente privind expertizele medico-legale.

Potrivit raportului întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii în urma “acţiunii de documentare” făcute la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) “Mina Minovici” din Bucureşti, publicat de Alexandru Cumpănaşu pe pagina de Facebook, au fost analizate toate procedurile operaţionale de lucru ale structurilor din cadrul INML. De asemenea, au fost analizate şi rezultatele analizelor făcute, iar din documente rezultă că procedurile expertizei antropologice, în cazul Alexandra Măceşanu, au fost respectate.

“Chiar dacă gradul înaintat de fragmentare, distrugere şi fragilitate a probelor din acest caz a implicat o dificultate ridicată în realizarea obiectivelor etapelor mai sus menţionate, expertiza a fost elaborată, redactată şi remisă în 5 zile lucrătoare”, se arată în raport.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *