Răspuns tranşant dat de Kovesi la întrebarea dacă va candida la prezidenţial

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă din Republica Moldova că nu este interesată de o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. «Nu», «No», «Nein», «Nie»

Procurorul-șef european Laura Codruța Kovesi spune că nu va candida la alegerile prezidențiale din România din 2024, așa cum se vehiculează în spațiul public din România.

„Nu, nu doresc să candidez la președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este «Nu», «No», «Nein», «Nie» și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund „Nu” în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”

Mai mult, Kovesi a declarat pentru Europa Liberă din Republica Moldova că nu-și dorește o carieră politică nici după încheierea mandatului său la conducerea Parchetului European.

Întrebarea reporterului a venit în contextul în care un sondaj de opinie realizat recent în România arată că cetățenii români așteaptă ca procurorul-șef european, Laura Codruța Kövesi, să se confrunte cu secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, în turul doi al alegerilor prezidențiale din România, din 2024.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *