Răsturnare în situaţie în PSD! Ar putea da lovitura pe plan european după debarcarea lui Dragnea

După ce europenii social democraţi au îngheţat relaţiile cu PSD din cauza măsurilor luate de de partid în era Dragnea, se pare că există şanse mari ca psd-iştii să reuşească imposibilul şi să îşi arate din nou faţa la nivel european.

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, liderul PES Activists România şi consilier onorific al premierului, a declarat marţi, pentru Agerpres, că preşedinţia Partidului Socialiştilor Europeni (PES) va decide joi „revenirea PSD cu drepturi depline”, ceea ce înseamnă o „dezgheţare” a relaţiilor dintre cele două părţi.

„Joi, preşedinţia Partidului Socialiştilor Europeni va decide revenirea PSD cu drepturi depline în ceea ce înseamnă structurile de coordonare ale socialiştilor europeni”, a afirmat Victor Negrescu. El a adăugat că acest lucru înseamnă o „dezgheţare” a relaţiilor. Negrescu a susţinut că s-a ajuns la un consens şi ca urmare a discuţiilor pe care le-a purtat în ultima perioadă cu partenerii de la Bruxelles.

La începutul lunii aprilie, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, a anunţat, în cadrul unei reuniuni a liderilor socialişti, care a avut loc la Bruxelles, că relaţiile cu Partidul Social Democrat din România sunt îngheţate.

”În timpul reuniunii, preşedintele PES, Serghei Stanişev, a reiterat îngrijorările continue ale PES în legătură cu respectarea statului de drept în România. El i-a informat pe prim-miniştrii, comisarii europeni şi liderii partidelor că, până când Guvernul român nu-şi va clarifica angajamentul faţă de respectarea statului de drept şi nu va urma recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va considera îngheţate relaţiile cu PSD, în aşteptarea unei discuţii oficiale la viitoarea reuniune a conducerii PES, în iunie, unde calitatea de membru PES al PSD România va fi luată în discuţie. El a încheiat spunând că niciun eveniment PES nu va fi organizat până atunci împreună cu PSD”, se menţiona, la vremea respectivă, într-un comunicat al PES.

sursa:.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *