Repetiţii pentru PARADA MILITARĂ de 1 decembrie la Arcul de Triumf. Restricţii pe mai multe străzi ale Capitalei

Repetiţiile pentru Parada Militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri au loc sâmbătă în zona Arcul de Triumf din București, începând cu ora 10.00. Sunt pregatiri intense în acest moment pentru parada care va avea loc pe 1 decembrie. Pe Bulevardul Kiseleff se află deja tancurile şi taburile Armatei. Sunt peste 4.000 de militari care vor defila sâmbătă în Capitală, în cadrul repetiţiei generale pentru parada de Ziua Naţională. În acest context, circulaţia rutieră în zona de nord a Capitalei va fi restricţionată în data de 24 noiembrie pentru a permite participanţilor la parada de 1 decembrie să facă repetiţii.

Potrivit Brigăzii Rutiere, pentru asigurarea unui trafic rutier fluent şi în condiţii de siguranţă, pe 24 noiembrie, când are loc pregătirea paradei militare, cât şi pe 1 decembrie, când se desfăşoară evenimentul de la Arcul de Triumf, circulaţia rutieră va fi restricţionată astfel:

* între orele 4,00 – 16,00, va fi închisă circulaţia pe axul central şi banda I pe Şos. Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf şi benzile I şi II pe Şos. Bucureşti-Ploieşti, sensul de mers Piaţa Presei Libere către Fântâna Mioriţa, precum şi pe benzile III şi IV pe Şos. Bucureşti-Ploieşti, sensul de mers Fântâna Mioriţa către Piaţa Presei Libere.

De asemenea, va fi restricţionat traficul rutier şi în Pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piaţa Presei Libere către Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede în Piaţa Montreal.

* între orele 07,00 – 16,00, va fi închisă total circulaţia (gradual, în funcţie de momentul sosirii tehnicii militare pentru paradă) pe Şos. Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi intrarea în Piaţa Victoriei, până la semaforul care face legătura cu Bd. Aviatorilor şi Str. Paris, pe străzile adiacente, precum şi pe Str. Al. Constantinescu, între Bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf; Bd. Mareşal Averescu între bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf; Bd. Constantin Prezan între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle; Str. Primo Nebiolo, Str. Arh. Ion Mincu, Str. Docenţilor şi pe Str. Barbu Delavrancea.

De asemenea, traficul rutier va fi restricţionat temporar şi pe Bd. Poligrafiei, Bd. Mărăşti şi Str. Clucerului, pe durata deplasării tehnicii şi personalului.

* între orele 07,00 – 16,00, se va restricţiona pe banda I de pe Bd. Ion Mihalache, tronsonul cuprins între Bd. Nicolae Titulescu şi intersecţia cu Str. Turda.

Parada militară de 1 decembrie, la Bucureşti

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *