Restricții în București, de duminică: Fără nunți, restaurante închise, program redus la magazine, carantină de noapte în weekend

Guvernul se reuneşte în şedinţă de la ora 12 şi urmează să valideze, printr-o hotărâre, noile măsuri adoptate joi seara de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind gestionarea pandemiei de COVID-19.

Guvernul modifică restricţiile COVID conform recomandărilor CNSU. Hotărârea 76 a CNSU prevede şi modificarea măsurilor adoptate la nivelul localităţilor în care incidenţa cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, este mai mare de 6/1.000 de locuitori, în sensul permiterii desfăşurării activităţilor cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în cazul restaurantelor, barurilor, cluburilor şi discotecilor, cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, instituţiilor de cultură, evenimentelor private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, conferinţelor, sălilor de sport şi/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.
De asemenea, se pot face nunţi şi botezuri, dar doar cu participarea persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

De asemenea, masca de protecţie redevine obligatorie în toate spațiile publice închise în cazul incidenței la 14 zile mai mare de 6/1000 de locuitori.

CNSU a decis şi schimbări în ceea ce priveşte elevii şi funcţionarea şcolilor. Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au fost abilitate să modifice ordinul comun astfel încât elevii să poată participa fizic la cursuri şi după depăşirea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mia de locuitori. De aceea, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă vineri seara că a fost semnat ordinul comun Educaţie – Sănătate pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în unităţile şcolare în condiţii de siguranţă epidemiologică. Documentul a fost trimis la Monitorul Oficial, fiind publicat vineri seară. Conform documentului, cursurile unei grupe/clase se suspendă timp de 14 zile la confirmarea unui caz de COVID, iar dacă jumătate din totalul grupelor/claselor sunt suspendate, se suspendă cursurile în întreaga unitate. Cursurile se pot relua cu prezenţă fizică din a opta zi, dacă elevii sunt testaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *