Români, țintele unui atac brutal în Irlanda, în propria casă

Mai mulți români au fost ținta unui atac xenofob brutal, care a avut loc duminică, în Newtownabbey, Irlanda de Nord, autoritățile deschizând o anchetă în acest caz.

Potrivit Belfast Daily, duminică seară, mai mulți bărbați au intrat cu forța în casa unor români din zona Hollybank Drive, Monkstown, Newtownabbey și i-au atacat cu bâtele de baseball.

Cei cinci români au bătuți și au suferit mai multe răni, iar unul dintre ei – aflat în stare gravă – a fost dus la spital.

Poliția apreciază că acest caz este unul de ură rasială și a anunțat că va lua măsuri corespunzătoare.

O vecină a declarat pentru BBC NEWS că incidentul a fost unul extrem de brutal, comparându-l cu Troubles, conflictul nord-irlandez început la sfârșitul anilor `60 și încheiat după 3 decenii, cu aproximativ 3.500 de morți.

”Când am intrat în casă, geamurile erau sparte și era sânge peste tot. La etaj, mai mulţi copii erau într-o cameră înspăimântaţi”, a declarat femeia pentru BBC NEWS.

Femeia a mai spus că un tânăr era întins pe jos, cu răni grave la cap. ”A fost bătut cu bâtele de baseball şi părea că unul dintre picioare e rupt, iar un umăr era dislocat. Avea o rană, ori era tăiat, ori împuşcat. Sângera foarte tare, plângea şi era în stare de şoc. Erau scene de groază, nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a mai spus femeia.

Poliţia a deschis o anchetă şi investighează incidentul drept o infracţiune motivată de ură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *