Se ia în calcul legalizarea CANABISULUI în scop medicinal. Anunţul făcut de Teodorovici

Guvernul ia serios in calcul legalizarea canabisului pentru bolnavii in stadiu terminal, dar vrea si lansarea unei dezbateri despre consumul recreativ.

Anuntul ministrului Finantelor despre legalizarea canabisului in scop medicinal! Romania continua sa fie mereu surprinzatoare, iar dupa ce saptamana trecuta toata opinia publica a fost acaparata despre discutia despre lipsa autostrazilor, astazi pe agenda publica se afla canabisul.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că se discută despre legalizarea canabisului în România în scopuri medicinale, în condițiile în care mai multe țări europene au făcut acest lucru. Jurnalistii au aflat ca zilele trecute, la ministerul Sanatatii, s-ar fi discutat legalizarea canabisului in Romania si au dorit sa afle o opinie oficiala.

Anuntul ministrului Finantelor despre legalizarea canabisului in scop medicinal!

„Am discutat și eu ieri cu dna ministru. Și am aflat că există o astfel de comisie pentru a se analiza și a se argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale”, a declarat Eugen Teodorovici. Din declaratiile ministrului reiese faptul ca se ia serios in calcul legalizarea canabisului pentru anumite scopuri medicale precise.

„Categoric, este medical un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare și de utilizare în scopuri medicinale a canabisului. E deja o practică europeană și justificarea o are, medicinal vorbind. Fiind în fază terminală pacienții, probabil că este o cale de a diminua din suferințele pe care aceștia le au”, a mai declarat ministrul.

Jurnalistii au incercat sa afle daca exista sanse ca legalizarea sa cuprinda si aspectul recreeativ al folosirii canabisului: „Sunt practici în țări europene, să spunem, de mult legalizate, și care aduc avantaje și au argumentele pentru care au fost și făcute. Deci sunt avantaje. Desigur, unii în România văd dezavantaje pe mai multe subiecte, nu doar acesta. Dar deocamdată e prematur să ne pronunțăm. Dacă în vestul Europei sunt legalizate mai multe practici, să spunem, atunci de ce să nu analizezi dacă într-adevăr este sau nu de luat în calcul?” a continuat ministrul Finantelor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *