Se ÎNTOARCE BORCEA la ÎNCHISOARE? DIICOT face PERCHEZIȚII într-un dosar MAJOR. Nume GRELE pe lista procurorilor

Polițiștii și pocurorii DIICOT efectuează 24 de percheziții, vineri, în București, Ilfov, Brăila și Constanța. Nume grele sunt vizate într-un dosar în care este cercetat un grup infracțional specializat în evaziune fiscală și spălare de bani.

Printre imobilele percheziționate se află și locuința lui Cristian Borcea, din Voluntari. Surse judiciare au precizat că polițiștii de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate au descins la 12 adrese din București și localitățile ilfovene Voluntari,Corbeanca și Bragadiru. La celelalte 12 locații din țară acționează ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA). Acțiunea este oordonată de DIICOT.

Conform anchetatorilor, prejudiciul este estimat la 40 de milioane de lei.
„Cercetările efectuate au relevat faptul că grupul infracţional a acţionat coordonat în intervalul ianuarie 2010-octombrie 2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale (ce a avut drept rezultat denaturarea masei impozabile cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat), şi spălării sumelor de bani astfel rezultate prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe”, au declarat anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *