Se schimba vremea radical

Luni, cerul va fi variabil cu înnorări temporare și ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, pe arii restrânse cu precădere în nord-vest și în zona montană.

Începând din orele serii, înnorările se vor extinde în special în sud-vestul ţării, unde local vor fi averse şi descărcări electrice.

 

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, dar de scurtă durată și în timpul ploilor, maximele se vor încadra între 16 și 25 de grade.

 

Marți, vremea va fi în general instabilă și mai rece decât în mod obișnuit la această dată în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în Dealurile de Vest și 24 de grade în sud-est.

 

Se vor semnala averse și descărcări electrice în majoritatea regiunilor. Pe crestele montane vor fi precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare la munte și în regiunile sudice, dar și în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie.

 

Miercuri vremea se va menține în general instabilă, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade izolat în Transilvania și 21 de grade în sudul Munteniei și în Dobrogea.

 

Vor fi înnorări temporar accentuate și averse, posibil însoțite și de descărcări electrice în vest, nord și în centru, precum și în zonele montane și pe arii restrânse în restul teritoriului. Pe crestele montane vor fi precipitații mixte.

 

Izolat, îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor mai depăși 15 l/mp. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sudul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *