Serie de atentate cu bombă de Paștele Catolic

În urmă cu puțin timp au avut loc mai multe atentate groaznice în Sri Lanka.Seria de atentate cu bombă de Paștele Catolic s-au petrecut chiar în timpul slujbei.

  • Poliția declară că au fost explozii puternice la trei biserici și trei hoteluri din țară în Duminica Paștelui Catolic.

Primele explozii au fost raportate la Biserica Sf. Anthony din Colombo și St Sebastian’s din orașul Negombo, aflat chiar în afara Capitalei.

  • Cel puțin 160 de persoane rănite în explozia Sfântului Anthony au fost transportate la spitalul național Colombo până la jumătatea dimineții, a declarat un oficial pentru AFP.

„Un atac cu bombă a fost raportat la biserica noastră, vă rugăm să veniți și să vă ajutați membrii familiei dumneavoastră dacă sunt acolo”, se arată într-un mesaj transmis de oficialii instituției

atentate pastele catolic
sursa foto: Ahmen Khan via Twitter

La scurt timp după ce aceste explozii au fost raportate, poliția a confirmat că trei hoteluri din Capitală au fost lovite de explozii, împreună cu o biserică din orașul Batticaloa, în estul țării.

Potrivit ultimului bilanț sunt cel puțin 20 de morți și 280 de răniți. Oamenii se aflau la slujba de Înviere când au avut loc exploziile.

Au fost cel puţin şase explozii, fiind vizate trei biserici din Kochchikade, Katuwapitiya şi Batticaloa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *