Spitale în mizerie , România în epidemie

Igiena este aproape la fel de importantă ca şi vaccinul în prevenirea îmbolnăvirii, spun medicii. În foarte multe şcoli şi grădiniţe din România, elevii nu pot respecta recomandările nici dacă ar vrea. Grupurile sanitare sunt mizerabile şi hârtia igienică lipseşte cu desăvârşire. La o săptămână după ce a declarat că elevii trebuie să aibă la ei şerveţele umede, ca să se şteargă pe mâini, ministrul educaţiei susţine că a dat ordin ca în şcoli să se cumpere săpun.

Secţia de oftalmologie de la Spitalul Mârzescu arată ca după război. Pereţii sunt scorojiţi, caloriferele au mucegai, praf şi pânze de păianjen. Nici de toaletele din spital pacienţii nu se pot apropia.

În spital ca într-un buncăr

Un tânăr din Brașov a postat pe pagina lui de Facebook două filmulețe din spital, iar reacțiile românilor din toată țara nu au întârziat să apară.

Pacienţii care ajung la Pavilionul Mârzescu din Braşov se pot considera norocoşi dacă nu pleacă de acolo cu vreo infectie. O parte din spital arată decent, pentru că acolo s-au făcut lucrări de reparații, în ultimii ani. Dar cei care intră la sectia de oftalmologie pot spune că au ajuns într-un adevărat buncar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *