Stare de alertă în SUA. Americanii, sfătuiţi să se pregătească pentru ce e mai rău

Epidemia de coronavirus se extinde de la o oră la alta în mai multe ţări din lume, deşi în China se înregistrează o scădere a numărului de decese şi îmbolnăviri. În Statele Unite, Donald Trump continuă să susţină că situaţia e sub controlul, în ciuda avertismentului lansat de experţi, care spun că e doar o chestiune de timp până când epidemia va lua amploare şi pe teritoriul american.

Autorităţile din oraşul San Francisco au decretat deja stare de urgenţă din cauza coronavirusului, iar Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor au lansat marţi seara pentru prima dată de la apariţia primelor cazuri în China o alertă naţională.

Potrivit publicaţiei „The Independent„, oficialii medicali din SUA i-au avertizat pe cetățenii americani să se pregătească pentru răspândirea „inevitabilă” a noului coronavirus care afectează deja zeci de țări din lume.

Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) și experți în prevenția bolilor au avertizat locuitorii Statelor Unite cu privire la o posibilă epidemie. „Cerem cetățenilor americani să se pregătească. Este doar o chestiune de timp până când o epidemie va izbucni și în țara asta. Viața de zi cu zi ar putea fi grav afectată”, a declarat, marți, Nancy Messonnier, de la Centrul Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii, în cadrul unei conferințe telefonice cu presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *