Statele Unite: tributul național pentru Matthew Shepard, ucis acum 20 de ani pentru că este homosexual

Un tribut național este plătit lui Matthew Shepard, omorât în ​​urmă cu 20 de ani ca homosexual, în Catedrala din Washington, pe 26 octombrie. Acum douăzeci de ani, un tânăr american homosexual a cedat după ce a fost bătut și a plecat mort într-un câmp. Pe 26 octombrie, cenușa lui Matthew Shepard va fi transferată la Catedrala din Washington. Cu o zi înainte, unele dintre obiectele și documentele sale personale vor fi donate Muzeului Național de Istorie Americană al lui Smithsonian. Aceasta va include scenarii de teatru, fotografii sau scrisori.

O asasinare despicabilă Știința politică și studentul de limbă străină de 21 de ani, care dorea să fie diplomat, a fost scos dintr-un bar din Laramie, Wyoming, în octombrie 1998, de doi tineri care se prefaceau că sunt gay să-l convingă. să le urmeze. După o călătorie, l-au dezbrăcat și l-au lovit violent cu un revolver în față și în cap, înainte de al lăsa legat de un gard înghețat. Matthew Shepard a fost găsit inconștient de 18 ore mai târziu de un ciclist care l-a greșit pentru o sperietoare. Câteva zile mai târziu, a murit în spital.

Avertisment împușcat » Moartea lui a șocat Statele Unite, provocând un val de apeluri pentru a întări legislația federală privind infracțiunile de ură împotriva LGBT. „A fost o lovitură uriașă de avertizare pentru America”, a declarat Sara Grossman pentru AFP, șeful comunicării Fundației Matthew Shepard. Zece ani mai târziu, în 2009, Obama a semnat (în sfârșit) o ​​lege, care să includă numele lui Matthew Shepard, extinderea legislației privind infracțiunile legate de discriminare pentru a include orientarea sexuală și identitatea de gen. Kykyot notky notot τη not not notkyot notot notot nototky notky notot not not τηky notot τη τηky not τηky Acest lucru este Gene Robinson, primul episcop american homosexual și rudele apropiate ale Matei Shepard, ideea de a găzdui cenușa tânărului la Catedrala episcopală din Washington a sosit. „Este reconfortant să știi că el va sta acum într-un loc sfânt, unde oamenii pot veni și să se gândească cum să creeze o mai bună și mai sigură“, a spus mama lui, Judy, citat într-o declarație de la catedrală. Gene Robinson va prezida la ceremonie, pe 26 octombrie, împreună cu episcopul Mariann Edgar Budde de la Washington. Matthew Shepard va fi una dintre cele aproximativ 200 de personalități îngropate la catedrală, alături de Helen Keller și de președintele Woodrow Wilson.

Dar această consacrare postumă nu ar trebui să ascundă preocupările legate de declinul societății, potrivit lui Sara Grossman. „A existat o regresie cu acest guvern, îl vedem în fiecare zi în știri”, a spus ea. Administrația Trump este acuzată de reducerea lentă a protecției acordate comunității LGBT. Cel mai recent exemplu este un proiect de a nega existența persoanelor trans în Statele Unite. „Suntem extrem de îngrijorați”, spune Sara Grossman. „Am făcut progrese, dar este departe de a fi perfect. „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *