Strasbourg| Atac armat. Doi morți , 11 răniți

Atacatorul a fost identificat. Acesta ar fi infractor de drept comun, potrivit presei franceze .

Focuri de armă au fost auzite, marți seara, în centrul orașului Strasbourg, din Franța. Potrivit presei locale, cel puțin două persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite.

Citește și: Imagini exclusive de la locul atacului armat din Strasbourg

Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului Strasbourg. Împușcăturile s-ar fi auzit în apropierea unui Târg de Crăciun, din Piața Kleber, potrivit BBC.

Restaurantele din împrejurimi au fost încuiate și nimeni nu este lăsat să iasă sau să intre în acestea.

Sediul Parlamentului European din Strasbourg a fost închis. Eurodeputaţilor li s-a cerut să rămână în interior, a anunţat un purtător de cuvânt.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, informat în timp real cu privire la „evenimentele” de la Strasbourg, a hotărât să scurteze reuniunea în curs şi doreşte ca ministrul de Interne să se ducă la faţa locului, a anunţat Palatul Élysée într-o primă reacţie.

Citește și: Renate Weber, mărturii despre atacul armat din Strasbourg: „Eu am vrut să ies și am ieșit. În hotel, oamenii se adăposteau”

„Schimb de focuri în centrul oraşului Strasbourg. Vă invităm să rămâneţi acasă în aşteptarea clarificării situaţiei”, a scris pe Twitter, Alain Fontanel, prim-adjunct al primarului oraşului.

Atacatorul nu a fost încă prins, a anunțat primarul Strasbourgului.

„Poliția face apel către toți cei care se află în oraș să nu iasă din casă. Incidentul a avut loc într-o zonă extrem de circulată. Tot centrul este închis și se actionează. Este acțiune în desfășurare. Sunt și mulți europarlamentari în Parlamentul European care sunt sfătuiți să nu iasă pentru că nu este sigur. Nu se vorbește despre un atentat terorist, pentru că încă nu sunt toate datele necesare”, a spus Sabina Iosub, corespondent special Antena 3 la Strasbourg.

Citește și: Cristian Bușoi de la Strasbourg: Sunt la 300 de metri de locul unde s-au tras focuri de armă

Citește și: Corina Crețu, detalii despre atacul de la Strasbourg: Este interdicție. Nimeni nu iese, nimeni nu intră

Știre în curs de actualizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *