SUA nu i-a dat interdicție lui Dragnea, ci României

Motivul invocat de către Mike Pompeo pentru care Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi nu mai pot să călătorească în SUA este acela că „în cazurile în care Secretarul de Stat are informații credibile că oficiali guvernamentali străini au fost implicați în fapte semnificative de corupție, acei indivizi și membrii familiei nu sunt eligibili intrării în Statele Unite”.

Mike Pompeo și Departamentul de Stat al SUA se află în gravă eroare:

Conform legilor americane, referitoare la interdicții de intrare pe teritoriul SUA, principala categorie de indivizi, cărora le este interzis, atât lor, cât și familiilor lor, să pună piciorul pe terenul SUA, sunt traficanții de persoane și de droguri, teroriștii arabi. Din nou, nimic despre “corupție semnificativă”. Care e doar fonfleu pentru imbecili. Deci, din câte văd, “atleții democrației” comit un abuz, o încălcare a unui drept.

Totodată, lăsând la o parte faptul că aceste fapte de corupție nu justifică, legal, interdicția, Dragnea nici măcar nu a fost condamnat pentru fapte de corupție, ci pentru instigare la abuz în serviciu.

Cu bune, cu rele, Dragnea a dus o lupta reală împotriva marilor corporații puse pe evaziune fiscală și jecmăneală, dar și împotriva exploatatorilor de gaze, încercând să creioneze o lege off-shore cât mai favorabilă pentru România.  Pe Iulian Iancu l-au băgat în spital, la propriu, pe Dragnea la pușcărie, dar nu a fost de ajuns.

Această acțiune a avut un scop dublu, să-i facă rău lui Dragnea, atacându-i, în stil comunist, copiii, expulzand-o pe fiica să din SUA. Și a mai avut scopul de “atenționare” a posibilelor forțe naționaliste, care s-ar opune anumitor “acorduri”, care se traduc, de fapt, în “jecmăneală”, fără drept de apel.

A se consemna faptul că nici până în ziua de azi nu avem informații clare despre ce s-a semnat la Washington, când a primit Werner “șapca de cuțu’ bun”. Mai mult decât atât, Maior nu a transmis jurnaliștilor nici măcar agenda vizitei lui Werner.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *