Țigări de contrabandă descoperite la bordul unei nave sosite în Portul Constanța

10.000  de ţigări de contrabandă au fost găsite de poliţiştii de frontieră într-o navă sub pavilion Belize, sosită în Portul Constanța.

În data de 11.12.2019, în Portul Constanța, acționând în baza unei informaţii, o echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Constanța şi câinele Nakala specializat pe detecția produselor din tutun, lucrători vamali şi lucrători din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa, a efectuat controlul asupra unei nave sub pavilion Belize, sosită din direcţia Safi (Maroc).

În urma controlului efectuat asupra navei, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, 10.000 de țigarete, fără timbru fiscal, posesorul acestora fiind un cetăţean sirian, în vârstă de 36 de ani.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către Biroul Vamal Constanța, iar comandantul navei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor legale în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *