Tragedie în lumea sporturilor cu motor. Un motociclist de 15 ani a murit după ce a fost implicat într-un accident

O nouă victimă a sporturilor cu motor a fost consemnată, sâmbătă, după ce tânărul motociclist Dean Berta Vinales (15 ani), a suferit un accident și a murit.

Dean Berta Vinales, un motociclist din Spania, care participa la Campionatului Mondial de Supersport 300, a murit, sâmbătă, într-o etapă a competiţiei. Tânărul avea doar 15 ani şi era vărul lui Maverick Vinales, pilot în MotoGP.

Dean Berta Vinales a murit la 15 ani, în timp ce participa la Campionatului Mondial de Supersport 300

Tragicul eveniment a avut loc la Jerez. „Suntem devastați de pierderea tragică a Dean Berta Vinales în urma unui accident în # WorldSSP300 Race 1 astăzi. Trimitem toată dragostea și puterea noastră către Maverick Viñales și întreaga familie a lui Dean, echipei sale și celor dragi”, a fost mesajul publicat de cei de la MotoGP pe contul de Facebook.

În urma accidentului, tânărul motociclist a suferit răni grave la cap şi la torace, după o căzătură în care au fost implicaţi mai mulţi piloţi, cu trei tururi înainte de sosirea la finiș.

A primit primul ajutor chiar pe pistă, a ajuns la centrul medical, dar nu a mai putut să fie salvat

Dean Berta Vinales a primit primul ajutor mai întâi pe pistă, iar apoi a fost dus cu ambulanţa la centrul medical al circuitului, însă nu a mai putut fi salvat. Sportivul era component al echipei Vinales Racing Team şi se afla pe locul 22 în clasamentul general.

În primul său sezon în Supersport 300, Berta Vinales a ocupat locul 22 în campionat și a rămas pe o serie de rezultate bune, cu un loc al patrulea la Magny-Cours în cursa 2 și un loc șase în Barcelona, ​​de asemenea, în cursa 2.

Tot în acest an, în luna mai, Jason Dupasquier, pilot francez în vârstă de 19 ani, participant în Moto GP, a murit, duminică, la spitalul Carregi din Florenţa. Acolo unde sportivul din Hexagon ajunsese de urgență, în stare foarte gravă, după ce s-a accidentat grav pe circuitul Mugello în sesiunea de calificare a Marelui Premiu de motociclism viteză .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *