Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Este oficial: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Este decizia definitivă a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Este vorba despre o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Recursul fostului președinte, Traian Băsescu, a fost respins, astfel încât acesta a fost declarat colaborator al Securității.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ)

”Admite excepția inadmisibilității invocată din oficiu.

Respinge, ca fiind inadmisibilă, excepția de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian.

Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinței nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal.

Pronunțată în ședință publică, astăzi, 23 martie 2022”, scrie Mediafax.

Lovitură pentru Traian Băsescu

”Este o decizie pe care putem să o catalogăm drept o lovitură dată lui Traian Băsescu. Cu siguranță nu se aștepta. A avut speranțe că acest recurs va fi admins. Iată însă că Înalta Curte a dovedit că judecătorii fondului de la Curtea de Apel, care au și motivat decizia pe care au dat-o, de colaborator al Securității, este valabilă”, a declarat Alina Anghelescu la Antena 3.

 

”Notele informative date de Traian Băsescu se circumscriu unor teme clasice de poliție politică, specifice Securității, fiind vizate exclusiv chestiuni care țin de viața privată sau de dreptul la libera circulație a persoanelor”, se arăta în motivarea judecătorilor Curții de Apel.

”Aceste aspecte vor fi cu siguranță lămurite și vor fi luate în considerare, se vor regăsi cu siguranță și în motivarea pe care o vor da judecătorii de la Înalta Curte de Casație, pentru că este vorba despre probe din dosar. Evident că nu s-a putut face rabat de la acest probatoriu, care a evidențiat aceste aspecte de o gravitate foarte mare din trecutul lui Traian Băsescu.

Urmează să vedem dacă se va face o plângere penală cu privire la falsul în declarații. Dacă ne gândim la istoricul acestor documente de la CNSAS, CNSAS-ul în repetate rânduri, pentru că vorbim despre patru verificări pe care le-a avut Traian Băsescu în ce privește calitatea sa de colaborator al Securității, CNSAS-ul a cerut foarte multe documente de-a lungul timpului și au primit mai multe adrese în care SRI-ul spunea că nu mai are dosarul respectiv sau adresele respective, cei de la SIE de asemenea, apoi de la IPJ Constanța la fel, că s-ar fi distrus dosarul de când era student în momentul în care a devenit membru al Partidului Comunist Român. Și iată că toată această tergiversare a făcut ca timpul să treacă și vinovații ar trebui să plătească”, a continuat Alina Anghelescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *