Tudorel Toader şi-a încheiat mandatul, după doi ani la şefia MJ: Am predat dosarul cu probleme/ Ana Birchall a preluat atribuţiile

Ana Birchall a preluat, joi dimineata, atributiile de ministru interimar al Justitiei, intr-o ceremonie care a avut loc la sediul ministerului condus pana acum de Tudorel Toader. Fostul ministru a precizat ca avea de ieri pe masa “dosarul cu problemele de la minister si domnia sa le-a preluat”.

“Doamna vicepremier a venit la minister, am avut o discutie prin care am indeplinit procedura de predare-primire a atributiilor ce revin la Ministerul Justitiei (…) Aveam pe birou pregatite de ieri, pe de o parte, dosarul de acum doi ani , de predare, pe de alta parte, dosarul de astazi cu problemele de la minister si domnia sa le-a preluat. A fost o discutie foarte agreabila, am servit o cafea, noi ne cunoastem foarte bine, exprim convingerea faptului ca va continua ceea ce am dus pana in prezent la minister. Daca interimatul ii va permite, va veni si cu elemente de noutate”, a declarat Tudorel Toader.

Fostul ministru a precizat ca a fost onorat sa detina aceasta functie.

“E cineva care e iubit de toata lumea? Nu cred. Daca e sa imi reprosez ceva, ca un bilant asa, nu cred ca veti avea ragazul sa vedeti forma actualizata a raportului de activitate, doi ani si doua luni, la MJ. Daca e sa imi reprosez ceva, sigur ca oriunde si oricand se pot face lucruri mai bine facute”, a completat Toader.

Preluarea atributiilor vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a luat act, miercuri, de demisiile celor trei ministri Tudorel Toader, Rovana Plumb si Natalia Intotero si a semnat decretele prin care Ana Birchall, Eugen Teodorovici si Radu Oprea sunt desemnati ministri interimari la Justitie, Fonduri Europene si pentru Romanii de Pretutindeni.

Initial, Viorica Dancila i-a propus pe Oana Florea, Tit-Liviu Brailoiu si Eugen Nicolicea sa preia ministerele Fondurilor Europene, Romanilor de Pretutindeni si Justitiei, insa seful statului a anuntat ca nu va accepte aceste propuneri.

Liderii PSD au decis, in sedinta Comitetului Executiv National al partidului, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justitiei, Tudorel Toader, reprosandu-i acestuia faptul ca Ministeul Justitiei a intarziat avizele pentru anumite proiecte care trebuiau implementate, dar si faptul ca nu a inaintat ordonante de uregnta pentru transpunerea in Codul Penal si Codul de Procedura Penala a prevederilor declarate constitutionale de catre judecatorii Curtii Constitutionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *