Tudorel Toader: Voi vota „Da” la referendum

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader anunţă pe Facebook că va vota „Da” la referendum. afirmând că avem nevoie de copii sănătoşi şi frumoşi, iar copiii au nevoie şi de mamă şi de tată.

„Voi participa la Referendum! Voi vota DA!”, anunţă ministrul pe contul de Facebook. El argumentează că „avem nevoie de copii sănătoşi şi frumoşi, iar copiii au nevoie şi de mamă şi de tată”.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 6 şi 7 octombrie. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu „Da” sau „Nu”.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *