Tudorică Răducanu „Trăim într-o perioadă tulbure, cum nu am mai întâlnit niciodată în viața noastră

Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, urmărește cu mare atenție ceea ce se întâmplă în comunitățile de romi din județ, ţine în permanență legătura çu liderii locali şi cu reprezentanții autorităților locale, pentru a interveni rapid atunci când apar probleme generate de starea de izolare, de lipsuri și alte elemente de existență, greu de evitat în astfel de împrejururări.

„Trăim într-o perioadă tulbure, cum nu am mai întâlnit niciodată în viața noastră. Ne confruntăm cu o situație pe care nu o vezi decât în filme și despre care am putut citi doar în cărțile de literatură științifico-fantastică. O situație cu care autoritățile de orice fel ar fi nu s-au confruntat niciodată, tocmai de aceea este greu de gestionat. Am putut vedea cu toții, urmărind mijloacele de informare, studiile și părerile specialiștilor, că nu este de glumit cu acest virus.

Depinde de noi toți, de felul cum știm să ne protejăm şi să aplicăm indicațiile medicilor, ținerea la distanță a coronavirusului, evitarea contaminării. Tocmai de aceea, fac apel la membrii comunităților noastre din Dâmbovița, să fie disciplinați, să respecte întocmai măsurile impuse prin Ordonanțele Militare, să respecte indicațiile și regulile pe care le iau reprezentanții administrațiilor publice locale.

Atunci când apar probleme de natură existențială, când nu mai au ce le trebuie pentru traiul zilnic, stări de boală sau alte lucruri, să anunțe autoritățile, să ia legătura telefonic cu reprezentanții Partidei Romilor și, în măsura posibilităților, se vor găsi soluții de rezolvare.

Traversăm o perioadă crâncenă, așa cum am mai spus, cu care nu ne-am confruntat niciodată și nici nu gândeam că o să trecem prin așa ceva. Tocmai de aceea, fraților, avem nevoie mai mult ca oricând de unitate, de respect, de spirit de solidaritate și multă încredere în autorități și în măsurile impuse. Sunt convins că vom trece cu bine, cu ajutorul lui Dumnezeu, și prin acest episod trist și răvășitor al vieții noastre”, este mesajul lui Tudorică Răducanu către romii din judeţul Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *