Un bărbat a intrat cu maşina în mulțime, într-un oraș de Germania. Cine sunt victimele

Poliţia germană a reţinut doi bărbaţi suspectaţi de agresare sexuală şi tâlhărire a unor femei, arestările fiind operate în legătură cu atacurile petrecute în oraşul Koln în noaptea de Anul Nou, transmite DPA.

Un algerian de 26 de ani a fost arestat marţi în oraşul Kerpen, iar un altul de 31 de ani s-a predat în apropiere de Hamm.

Anchetatorii investighează acum dacă bărbaţii sunt suspecţii din fotografiile difuzate de poliţie cu o zi în urmă.

Tot referitor la incidentele de la Koln, în urma investigaţiei a reieşit că alţi doi suspecţi au tras focuri de armă în mulţime, ancheta continuând în ce priveşte o potenţială încălcare a regimului armelor, a declarat procurorul şef Ulrich Bremer.

Circa 1.000 de plângeri au fost depuse la poliţie în urma incidentelor de la Koln, în jur de 40% referindu-se la agresiuni sexuale, de la hărţuire la viol. Se crede că majoritatea faptelor au fost comise de bărbaţi de origine nord-africană. Nu este clar deocamdată câţi bărbaţi sunt în prezent cercetaţi de poliţie.

Agresiunile din noaptea de Anul Nou au provocat o dezbatere în Germania cu privire la modul în care trebuie gestionată problema solicitanţilor de azil găsiţi vinovaţi de infracţiuni, precum şi în legătură cu capacitatea ţării de a-i integra pe 1,1 milioane de migranţi sosiţi în 2015.

Luna trecută justiţia germană a pronunţat primele verdicte în legătură cu seria de infracţiuni de la Koln. Doi solicitanţi de azil – unul de origine marocană, de 18 ani, şi celălalt de origine tunisiană, de 23 de ani – au primit pedepse cu suspendare pentru furt, iar un al treilea a fost plasat în probaţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *