Un nou spital al groazei în România. Imagini deplorabile în psihiatria Spitalului Judeţean din Constanţa

USR Constanţa publică imagini deplorabile din Secţia de psihiatrie (Palazu Mare) a Spitalului Judeţean din Constanţa. În imagini apar paturi vechi, tavane din care picură apa şi toalete insalubre.

„Secţia de psihiatrie (Palazu Mare) a Spitalului Judeţean din Constanţa arată ca un loc unde s-ar putea turna filme horror. Paturi vechi, cearceafuri pătate, pereţi scrijeliţi cu mesaje ale foştilor pacienţi, toalete insalubre, tavane din care curge apa – un tablou de care au parte zilnic pacienţii şi cadrele medicale”, scriu reprezentanţii USR Constanţa.

Potrivit acestora, România se află pe locul doi în Europa din punct de vedere al incidenţei bolilor mintale.

„Statul român este departe de a fi pregătit să îi ajute pe pacienţii cu tulburări psihice. Dar la Constanţa, situaţia este mult mai gravă. Constanţa este singurul judeţ unde nu există o secţie de bolnavi cronici. Toate judeţele care au o secţie de psihiatrie în cadrul SJU au şi spitale separate de psihiatrie, cu paturi pentru bolnavi acuţi şi cronici. Spitalele de specialitate sunt situate la periferie sau în afara reşedinţelor de judeţ. Toate dispun de condiţii hoteliere, săli de sport, terapie ocupaţională şi acoperă toată patologia psihiatrică. La Constanţa nu s-a putut. Am fost conduşi de infractori care au transformat sistemul medical într-un rai al spăgilor”, adaugă USR Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *