Va fi dezastru în România! Toți romanii vor fi afectați de aceste scumpiri

Costurile serviciilor medicale s-au scumpit pe parcursul anului trecut. În anul 2018, inflația medicală s-a menținut la 15%, de aproape trei ori mai mult comparativ cu rata inflației generale, consemnată la nivel național, care a fost de 4,6%.

Potrivit unui studiu realizat de Mercer Marsh Benefits (MMB) pe baza informaţiilor furnizate de companiile de asigurări care vând asigurări de sănătate, ”inflația medicală” a fost in 2018 de 15%. Cifra este de peste trei ori ori mai mare decât inflaţia generala de 4,6%.

Serviciile medicale au ajuns astfel să coste la fel de mult ca în Uniunea Europeană unde media inflației generale a fost de 1,8% față de 8,1% cât a fost cea medicală.

„În Europa, inflația medicală a crescut în anul 2018 cu 0.5 puncte procentuale până la o medie consemnată anul trecut de 8,1%. Din perspectiva creșterii costurilor cu serviciile medicale, România ocupă locul 4 dintre țările Europene, după Ucraina (+23,5%), Ungaria (19,2%) și Turcia (+15,5%). Studiul MMB anticipează pentru România un nivel de 10% a inflației medicale în 2019, în scădere de la valoarea de 15% în 2018″, precizează studiul MMB.

Costurile medicale pentru analize, ecografii, tomografii, RMN sau radiografii s-au scumpit pe parcursul anului 2018. Toate aceste servicii, oferite mai nou și de clinicile private, s-au scumpit deși o parte din ele sunt decontate de Casa de Asigurări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *