Vecinii scandalagii vor primi amenzi mai mari

Vecinii scandalagii vor primi amenzi mai mari începând cu această lună. Amenzile pornesc de la 2000 de lei și pot ajunge până la 6000 de lei.

Legea care intră în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie se aplică celor care vor tulbura în mod repetat liniștea publică și își vor deranja vecinii cu zgomote puternice în orele de liniște și cu muzică la volum mare.

Aceștia pot fi obligați și la prestarea de muncă în folosul comunității, între 70 și 150 de ore.

Orele de liniște prevăzute de lege au fost fixate pentru intervalele 22:00 – 8:00 respectiv 13:00 – 14:00.

Legea se aplică și celor care organizează petreceri în corturi, în spații neacoperite sau în alte amenajări din apropierea locuințelor sau a imobilelor cu caracter social din orașe.

Nici repetarea expresiilor jignitoare, amenințărilor și a injuriilor în spațiul public nu vor fi tolerate. Aceste încălcări ale legii sunt pedepsite cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei sau alternativa prestării de muncă în folosul comunității.

Repetarea face referire la săvârșirea de mai multe ori în intervalul de 24 de ore a unei acțiuni.

Momentan, amenda pentru nerespectarea orelor de liniște e între 500 și 1.500 de lei.

Au fost mărite amenzile și pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Noile prevederi se află în cuprinsul Legii nr. 192/2019, care a fost publicată în Monitorul Oficial în octombrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *