Viorica Dăncilă a dat lovitura! Anunțul făcut chiar acum de specialiști

Invitat la Digi24, un specialist de la CURS a declarat că diferența dintre Dan Barna și Viorica Dăncilă este prea mare pentru ca situația să se mai schimbe, chiar și după numărătoarea voturilor din diaspora.

Specialistul a declarat că Barna mai poate lua maximum undeva între 3 și 3,5%, însă diferența dintre cei doi este de 6%.

Candidatul PNL, preşedintele Klaus Iohannis, a obţinut 42,7% la alegerile prezidenţiale de duminică, reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 37%, iar candidatul USR PLUS, Dan Barna, 20,1%, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES.

Pe locurile următoare, rezultatele exit-poll îi situează pe:

Mircea Diaconu (Alianţa UN OM) – 10,9%
Theodor Paleologu (PMP) – 5,2%
Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România) – 4,6%
Ramona-Ioana Bruynseels (Partidul Puterii Umaniste) – 2,0%
Alexandru Cumpănaşu (independent) – 1,2%
Viorel Cataramă (Dreapta Liberală) – 0,4%
Bogdan Stanoevici (independent) – 0,3%
Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc) – 0,3%
Cătălin Ivan (Alternativa pentru Demnitate Naţională) – 0,2%
Sebastian Ionescu (Partidul Noua Românie) – 0,2%
John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română) – 0,1%.

Peste 636.000 de români din diaspora s-au prezentat la urne, duminică, până la ora 21,00.

Este a treia zi a scrutinului prezidenţial în diaspora.

Acestora li se alătură aproximativ 25.200 de români din străinătate care au votat prin corespondenţă.

Potrivit informaţiilor de pe platforma online a Biroului Electoral Central, cei mai mulţi votanţi din diaspora au fost în Italia – aproximativ 129.000. Acolo au fost amenajate 142 de secţii de votare.

Votul dat duminică ajută PSD să continue campania electorală şi să demonstreze ceea ce vrea să facă pentru români, a declarat preşedintele partidului, Viorica Dăncilă, care, potrivit sondajelor de opinie efectuate la ieşirea de la urne, s-ar calificat în turul doi al alegerile prezidenţiale, după Klaus Iohannis.

„Vreau să acordăm o atenţie deosebită proceselor verbale pentru a avea un rezultat exact mâine. (…) Am arătat că suntem alături de români şi sperăm ca în următoarele două săptămâni cât mai mulţi români să ni se alăture, chiar cei care au avut o altă alternativă, care au acordat votul altor candidaţi, sper să vină alături de noi. (…) Lupta noastră nu este împotriva unui partid politic”, a afirmat Dăncilă la sediul central al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *