Viorica Dancila este noul presedinte PSD

Social-democratii s-au reunit sambata in cadrul Congresului National, pentru a alege noua conducere a partidului, dupa iesirea din peisaj a lui Liviu Dragnea.

Astfel, Viorica Dancila a fost votata presedinte PSD, Eugen Teodorovici presedinte executiv iar Mihai Fifor este noul secretar general al partidului.

Viorica Dancila a devenit, in urma congresului de azi, prima femeie presedinte al PSD.

Pentru sefia PSD au candidat Viorica Dancila, Serban Nicolae, Liviu Plesoianu si Ecaterina Andronescu.

Pentru functia de presedinte executiv s-au luptat Eugen Teodorovici, Daniel Suciu si Daniel Florea. Se inscrisese in cursa si Sorin Bota, dar si-a anuntat retragerea in timpul Congresului si sprijinirea lui Teodorovici.

Totodata, pentru postul de secretar general au candidat Codrin Stefanescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe si Rodica Nassar.

La Congres au participat circa 4.000 de delegati plus invitati, iar sedinta nu a fost lipsita de incidente.

Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea, a renuntat sa isi sustina discursul din cadrul Congresului National al partidului, dupa ce

Liderul PSD Vrancea a fost chemat de Rodica Nassar pe scena sa adreseze cateva cuvinte, a mers la pupitru, moment in care din sala s-au auzit huiduieli. “Ai vorbit urat de toti”, “Lasa-ne” si “Ajunge”, au strigat social democratii.

“Buna ziua tuturor!”, a spus Oprisan, iar cei prezenti au inceput sa il fluiere. “Se pare ca nu vor sa mai vorbim”, a fost replica lui Oprisan si a coborat de pe scena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *