Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului

Premierul Viorica Dăncilă a spus în deschiderea ședinței de Guvern de vineri că România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului UE, însă spune că președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului. De asemenea, premierul a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională în scandalul remanierii.

„România este pregătită să facă față responsabilităților care îi revin. Avem o abordare pretențioasă. Singura situație incertă pe care o avem în acest moment este creată de Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniștrilor în două dosare importante: Ministerul Dezvoltării și la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să dicteze în această perioadă! Este important interesul României.

Ne dorim să reprezentăm cu succes președinția rotativă. Nu ne putem permite să schimbăm miniștri după ce au fost preluate dosare. Astăzi am sesizat Curtea Constituțională pentru a rezolva acest blocaj creat de domnul președinte. Nu ne-am dorit acest lucru, dar interesul României și interesul românilor este mai presus de ambiții, de joc politic sau de o campanie electorală”, a spus Viorica Dăncilă.

Citește și: Avem documentul! Ce reclamă Viorica Dăncilă la CCR

Decizia sesizării Curții Constituționale a fost luată în urma întârzierii unui răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis în cazul nominalizărilor pentru Ministerul Transporturilor și Dezvăltării. Șeful statului anunțase inițial că va lua o hotărâre în acest sens după sărbătorile Centenarului, respectiv după 1 Decembrie. Astfel, joi, premierul a anunțat că Guvernul se vede obligat să sesizeze Curtea Constituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *