ANM a emis marți dimineață un cod galben și o informare de vreme severă care anunță vijelii, grindină și ploi abundente în țara noastră.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță un nou episod de vreme severă asupra României în următoarele două zile.

Specialiștii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse de ploaie cu caracter torențial, descărcări electrice, căderi de grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Până joi, 27 mai, în vigoare va fi și o informare meteorologică privind instabilitatea atmosferică accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, apoi cu precădere în sud, centru și est.

Cod galben și informare ANM de instabilitate. Zonele vizate de furtuni, grindină și ploi torențiale

Potrivit ANM, codul galben va fi valabil în perioada 25 mai de la ora 15:00 – 26 mai ora 11:00.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *