Partida Romilor Pro Europa – subfiliala Targoviste va organiza duminica, un eveniment prin care se va marca “Ziua Internationala a Romilor.”

Presedintele subfilialei Targoviste, Tudorica Raducanu, va organiza  ziua internationala a rromilor – 8 aprilie este o celebrare a afirmarii identitatii culturale si nationale a minoritatii rromilor in intreaga lume. Pe 8 aprilie, in toate ţarile lumii au loc seminarii, festivaluri sau acţiuni umanitare.

Tudorica Raducanu,  presedintele subfilialei Targoviste,  a spus ca, va face astfel de gesturi frumoase si pe parcusrul anului 2019, acesta  le-a spus tuturor cetatenilor de etnie rroma, sa va pastrati cu mandrie steagul.

Astfel, presedintele subfilialei Targoviste, Tudorica Raducanu isi va aduce aportul in ceea ce priveste derularea unui eveniment care sa cinsteasca aceasta zi, atat de importanta in viata rromilor.

„Dupa cum bine stiti, incepand cu anul 1971, in cadrul Congresului Mondial al Romilor, s-a luat decizia ca ziua de 8 aprilie sa devina Ziua Internationala a Romilor din intreaga lume, motiv pentru care a 48 – a aniversare nu poate trece neobservata in cadrul organizatiei din Municipiul Targoviste.

Scopul acestei zile ste acela de a atrage atentia societatii asupra problemelor cu care se confrunta rromii, dar in cadrul evenimentului va avea loc duminica, vom incerca sa depasim aceasta bariera, atat prin modul de organizare, cat si prin subiectele ce vor fi dezbatute.

Va fi elaborat si prezentat un film documentar privind evolutia rromilor, vor fi prezenti invitati de seama ai etniei, cu rezultate deosebite in domeniile in care activeaza, vom avea placerea de a fi partasi la un recital muzical de exceptie, precum si alte surprize.

Ne aflam intr-o etapa de transformari si cautam solutii viabile pentru a depasi impasul social, politic si cultural. Trebuie identificata abordarea cea mai eficienta in politicile publice pentru romi, care sa contureze solutii viabile atat pentru prezent cat si pentru viitor.

Consider ca, rromii reprezinta o importanta resursa umana, nu un grup vulnerabil: romii sunt o populatie tanara, singura categorie de populatie cu rata natalitatii in crestere, o valoare inestimabila pe care alte state nu o detine”, presedinte Partida Romilor Pro Europa – subfiliala Targoviste, Tudorica Raducanu.

Asadar, duminica, 07.04.2019, Raducanu Tudorica si Partida Romilor Pro Europa – filiala Targoviste, nu vor sta deoparte lasand aceasta zi de importanta majora sa treaca neobservata si organizeaza Ziua Internationala a Romilor, eveniment ce se va desfasura la Restaurantul Royal Residence din Municipiul Targoviste, incepand cu orele 17:00.

Se preconizeaza a fi ceva grandios !
But bersa angle, Romale! La mulți ani tuturor romilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *