News

Marian Aliuță despre evenimentul organizat pentru adepții Bisericii Profides la Arena Națională

Marian Aliuță și soția sa, Mariana, au devenit recent adepți ai Bisericii Profides, „care nu face altceva decât să urmeze calea arătată de Hristos în Biblie. Numai și numai asta”, spune fostul internațional român. El a dezvăluit, într-un interviu pentru GÂNDUL, cum a petrecut Paștele la Arena Națională, alături de pastorul Tony Berbece.
Peste 10.000 de oameni s-au rugat împreună duminică, în prima zi de Paște, pe Arena Națională. Au venit adepți ai Bisericii Profides din toata țara, cu autocare, iar intrarea a fost liberă.
„Ne-am adunat astăzi aici pentru că urmează Paștele, un eveniment foarte important, atât pentru creștini, cât și pentru societatea din ziua de azi. Și am vrea să-l facem și mai important. Am vrea să nu se mai pună accentul pe ouă, tradiție, am vrea să se pună accentul pe Dumnezeu și pe iubirea de Dumnezeu și pe Domnul Iisus”, a declarat Marian Aliuță pentru GÂNDUL.
El a adăugat că evenimentul s-a desfășurat la Arena Națională deoarece „este o arenă în care mulți oameni s-au închinat sportului. Mulți oameni au venit aici să proclame o minge, iar asta nu e deloc greșit. Doar că atât timp cât putem să o folosim și noi, de ce să nu profităm de ocazie?”.
Închirierea Arenei Naționale a costat 20.000 de euro
Întrebat cum se procedează pentru a organiza un asemenea eveniment la Arena Națională, fostul internațional spune că „se închiriază – se plătește o sumă destul de mare, atât pentru noi, cât și pentru organizatori”.
„Este un efort extrem de mare pentru a organiza un asemenea eveniment, atât pentru staff, pentru liderul Tony Berbece, cât și pentru orice om care a depus un mic sau mare efort. Doar închirierea a costat 20.000, dar nu punem accentul pe asta, ci ne dorim să fie o trezire națională, în care orice om să Îl recunoască pe Dumnezeu ca pe Dumnezeu și să fie totul sfânt.
Noi nu aparținem de o religie anume, suntem independenți și ne ghidăm după cuvântul lui Dumnezeu, după iubirea de Dumnezeu și după jertfa Lui de pe cruce de Paște și asta încercăm, să Îl slăvim și să Îl sfințim mai mult pentru jertfa pe care a adus-o pentru noi”, spune Aliuță.

Întrebat cum crede că ar reacționa Gigi Becali, Aliuță a răspuns că „și el un credincios”.

„Eu știu că domnul Becali e și el un credincios. De aceea, nu știu cum să zic, dar noi am încercat să ne adunăm, din diferite țări, locații, orașe și am închiriat acest locaș pentru că am știut și am crezut că va fi umplut de oameni cu teamă de Dumnezeu și nu numai”, spune Aliuță.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *