Meteo

Cod rgalben de ploi torențiale până miercuri. Zonele care vor fi afectate de grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o atenţionare Cod galben de ploi în Dobrogea și sud-estul Munteniei, valabil până miercuri seară. În Bucureşti, vor mai fi ploi însoţite de descărcări electrice.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de marţi, de la ora 18.00, până joi, la ora 20.00, vizând ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menţionat, local şi temporar va ploua în centrul, sudul şi estul ţării. Se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp, îndeosebi în zonele de deal şi de munte. Pe arii restrânse, mai ales pe parcursul zilei de joi, vor fi descărcări electrice şi grindină.

În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea unele intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

 

Totodată, a fost emisă o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ valabilă de marţi, de la ora 22.00, până miercuri la ora 18.00. Conform prognozei de specialitate, în intervalul menționat, local și temporar va ploua în centrul, sudul și estul țării. Se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de deal și de munte. Pe arii restrânse mai ales pe parcursul zilei de joi (20 aprilie) vor fi descărcări electrice și grindină.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1700 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.
Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Cum va fi vremea în Bucureşti

Cerul va avea înnorări, temporar va mai ploua și se vor acumula cantități de apă în medie de 5…10 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar mai ales în după-amiaza zilei de joi vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 16…18 grade, iar cele minime de 6…9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *