Politica

Ciolacu suspendă negocierile pentru noul guvern până la rezolvarea grevei profesorilor și reformei pensiilor speciale

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat sâmbătă, 20 mai, suspendarea negocierilor cu PNL și UDMR în vederea formării unui nou guvern, până la rezolvarea grevei anunțate de sindicatele din educației și a reformei pensiilor speciale.

Deși ar fi trebuit să reia luni discuțiile pentru formarea unui nou guvern, liderii PSD, PNL și UDMR  vor trebui mai întâi să conlucreze pentru rezolvarea grevei profesorilor și problema privind reforma pensiilor speciale. Anunțul a fost făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu, cel care în teorie ar trebui să preia șefia noului cabinet.

„De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea ţării şi buna guvernare, astfel încât românii şi economia româneasca să treacă mai uşor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor. De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenţilor politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi restanţa majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorităţi, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”, a scris Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Știre în curs de actualizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *