S–a deschis circulației cel mai mare pasaj rutier din București

Şeful CNAIR Cristian Pistol anunţă deschiderea circulaţiei pe pasajul Olteniţa începând de sâmbătă, de la ora 10:00.

”Circulaţia se deschide astăzi pe Pasajul Olteniţa începând cu ora 10.00! Legătura dintre Bucureşti şi Popeşti Leordeni nu va mai intersecta la nivel Centura Capitalei, iar traseul va fi astfel mai sigur şi mai confortabil pentru cei care tranzitează zona. Pasajul Olteniţa este cel mai mare din seria de trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei şi are o formă ovoidală spre deosebire de pasajele giratorii de la Domneşti şi Berceni (care au formă rotundă)”, explică şeful CNAIR într-o postare pe Facebook, conform Mediafax.

Cu o lungime de 3,69 km acest pasaj, construit în zona localităţii Popeşti Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei, între A2 ăi A1, dar şi între Şoseaua Olteniţei (Bucureşti) şi DN4 (judeţul Ilfov).

content-image

”Pasajul Olteniţa este cel de al treilea obiectiv pe care l-am deschis până acum circulaţiei care traversează Centura Capitalei, după pasajul Mogoşoaia deschis în septembrie 2021 şi pasajul Domneşti deschis în noiembrie 2022. În scurt timp urmează să fie deschis şi Pasajul Berceani, proiect care va îmbunătăţi şi mai mult siguranţa şi confortul circulaţiei rutiere din sudul Bucureştiului”, precizează Cristian Pistol.

Contractul pentru construcția pasajului are o valoare de 169,5 milioane de lei, fara TVA, ceea ce face ca proiectul sa fie cel mai scump pasaj care se ridica pe centura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *