News

Miracol! Copiii pierduţi în jungla din Columbia timp de 40 de zile au fost găsiţi în viaţă

Cei patru copii, în vârstă de 13, 9, 4 şi un an, dispăruţi în jungla amazoniană din Columbia de la prăbuşirea, pe 1 mai, a unui mic avion cu care călătoreau, au fost găsiţi în viaţă.

Originari din grupul indigen Uitoto, copiii rătăceau singuri în junglă de la prăbuşirea unui Cessna 206 la bordul căruia călătoreau împreună cu mama lor, pilotul şi o rudă.

Copiii au supraviețuit unui accident aviatic

Toţi cei trei adulţi au murit, iar trupurile lor au fost găsite de militari la locul accidentului.

„O bucurie pentru toată ţara! Cei patru copii pierduţi în urmă cu 40 de zile în jungla columbiană au fost găsiţi în viaţă”, a scris el într-un mesaj pe Twitter însoţit de o fotografie a militarilor şi indigenilor care participau la operaţiunea de găsire a celor patru fraţi.

„Da, copiii au fost găsiţi, dar am nevoie de un zbor sau de un elicopter pentru a merge să-i caut de urgenţă”, a declarat pentru AFP bunicul copiilor, Fidencio Valencia.

Copiii erau singuri când au fost găsiţi şi acum primesc asistenţă medicală, a declarat preşedintele Gustavo Petro reporterilor, la întoarcerea sa din Cuba la Bogota.

„Sunt copii ai junglei şi acum sunt copii ai Columbiei”, a adăugat el, citat de News.ro. Preşedintele a spus că ei sunt „un exemplu de supravieţuire” şi a prezis că saga lor „va rămâne în istorie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *