News

A murit fostul premier italian Silvio Berlusconi

Miliardarul și politicianul italian Silvio Berlusconi a murit la spitalul San Raffaele din Milano la vârsta de 86 de ani, scrie Corriere della Sera. Fostul premier a revenit vineri la spital după o lungă spitalizarede 45 de zile, care s-a încheiat în urmă cu câteva săptămâni, din cauza unei pneumonii și a unei forme de leucemie.

Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat considerabil în ultimii ani, cu intervenții chirurgicale pe cord deschis în 2016 și numeroase internări în spital de când a contractat COVID-19 în urmă cu trei ani.

Silvio Berlusconi a venit pentru prima oară la putere în 1994 și a condus patru guverne, exemplu de longevitate politică fără precedent în Italia post-război. A fost prim-ministru în 1994-1995, 2001-2006 și 2008-2011. Partidul său Forza Italia este membru al coaliției de dreapta a premierului Giorgia Meloni.

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, este considerat un prieten al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, cu care s-a întâlnit şi în peninsula Crimeea anexată de Rusia. În toamna anului 2022, Silvio Berlusconi a declarat că Putin a fost „împins” de anturajul său politic să lanseze invazia împotriva Ucrainei, iar în februarie 2023, fostul premier italian l-a acuzat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, că este vinovat pentru războiul pornit de Rusia contra Ucrainei, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *