NewsSport

Gigi Becali trimite o ambulanță după românul împușcat pe muntele Athos

Gigi Becali se implică în cazul șocant de pe Muntele Athos, unde un bărbat din Botoșani ar fi fost împușcat de un călugăr, român și el. Victima de 51 de ani este muncitor necalificat, iar preotul de pe Muntele Athos l-ar fi nimerit în timp ce urmarea o pisică. Becali a declarat că va trimite o ambulanță pentru a-l aduce în țară pe românul rănit.

George Becali a anunțat public faptul că respectivul călugăr, cel care ar fi descărcat arma în direcția românului i-a cerut ajutorul și ca urmare a acestui fapt o ambulanță ar urma să fie trimisă din România pentru a-l aduce în țară pe bărbatul rănit și pentru a-l transporta până la o unitate medicală publică și a-l interna.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe transmite că Consulatul General din Salonic a luat  legătura cu familia bărbatului din România și a pus la dispoziție numărul de telefon al unui avocat care vorbește limba română și care îi poate ajuta în toată această situație. Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat de la poliția din localitate toate datele cu privire la ancheta declanșată în urma acestui incident.

Românul a fost împușcat de un călugăr pe muntele Athos

Bărbatul din Botoșani a ajuns în stare gravă la spitalul din Halkidiki după ce ar fi fost împușcat de un călugăr. Românul de 51 de ani este muncitor necalificat, iar preotul de pe Muntele Athos l-ar fi confundat cu o pisică. Mai mult, potrivit victimei, preotul i-ar fi promis că va avea grijă de el dacă nu va spune nimic, însă l-a abandonat în spital. Poliția elenă a început o anchetă.

Totul s-a petrecut pe Muntele Athos când preotul Caliope i-a dat de mâncare pisicii, iar apoi aceasta a venit la picioarele românului în vârstă de 51 de ani. Potrivit presei locale, călugărul a luat arma de vânătoare și ar fi țintit pisica, însă a nimerit bărbatul în ambele picioare.

Animalul a reușit să fugă, însă bucățile din alice i-au străpuns picioarele. Bărbatul riscă acum să rămână fără un picior. Familia spune că preotul i-a promis românului că va suporta cheltuielile de operație dacă va declara că a fost o vânătoare de mistreți, iar glonțul a ricoșat după ce preotul s-a împiedicat. Așa a și făcut, însă cât timp a stat internat în spital, preotul l-a părăsit, anunță familia, iar apoi românul a decis să spună adevărul.

Rudele bărbatului spun că acesta muncea pe Muntele Athos de la începutul anului. Cosea iarba, tăia și aduna lemne și era plătit cu 60 de euro pe zi. Românul era apropiat de preot și îl ajuta cu diverse treburi.

Poliția elenă a deschis o anchetă și cercetează cazul, iar în tot acest timp, familia românului cere sprijin din partea Consulatului din Salonic pentru a-l ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *