News

Bătrânii de la un cămin din Eforie Sud, intoxicați cu soluții împotriva acarienilor

Mobilizare de proporții, noaptea trecută la un cămin de bătrâni din Eforie Sud. Zeci de vârstnici au fost evacuați după ce unii ei s-ar fi intoxicat cu soluție împotriva acarienilor. Șase victime, care se simțeau mai rău, au fost transportate la spital.

Alerta la 112, cu persoane intoxicate la Căminul de bătrâni din Eforie Sud, a venit după miezul nopții.

ISU Dobrogea a trimis urgent două salvări SMURD și două ale Serviciului de Ambulanță Județean. Situația părea insă mai gravă.

Aproape 30 de persoane au fost evacuate, scoase in curte. Au fost chemați în ajutor și au ajuns rapid salvatori cu trei autospeciale de transport victime multiple, nouă ambulanțe, două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj specializat in măsurători chimice. A fost evacuata intreaga cladire.

După discuțiile cu varstnicii, s-a luat in calcul probabilitatea intoxicării cu soluție antiacarieni, care se pulverizează pe saltele și covoare.

In urma a trei măsuratori efectuate de echipajul CBRN, nu s-au identificat substanțe periculoase.

Șapte dintre vârstnici se simțeau mai rău. Dureri de cap, amețeală, dificultăți de respirație, piele iritată. Dintre aceștia, 6 au fost duși la spital.

Autoritățile sanitare vor efectua investigații de specialitate pentru depistarea cauzelor care au dus la intoxicarea victimelor din Căminul de bătrâni de la Eforie Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *