News

Ce se știe până acum despre diagnosticul de cancer al regelui Charles al III-lea. Anunțul făcut de premierul britanic

Vestea că regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer a șocat opinia publică din Marea Britanie, mesaje de încurajare venind de la lideri din întreaga lume pentru monarhul britanic. Deși informațiile despre diagnostic sunt limitate, casa regală britanică a făcut mai multe precizări despre ce va urma.

Diagnosticul regelui Charles a tinut prima pagina a ziarelor britanice martiFoto: James Manning / PA Images / Profimedia

17:41Un elicopter a aterizat marţi după-amiază în grădinile Palatului Buckingham, dar nu este clar cine se află la bord sau care este scopul aterizării sale, a relatat SkyNews, în timp ce tabloidul The Daily Mail scrie că prinţul Harry a fost văzut sosind marţi la Clarence House pentru o „scurtă întâlnire” cu Regele Charles, după ce monarhul a fost diagnosticat cu cancer.

Ducele de Sussex, care locuieşte în SUA, a fost văzut stând în spatele unui Land Rover care făcea parte dintr-un convoi de maşini ce a sosit la reşedinţa regală de lângă Palatul Buckingham. Harry a sosit în Marea Britanie la bordul unui zbor al companiei British Airways care a durat 11 ore. El s-a îmbarcat la câteva ore după ce tatăl său a dezvăluit că este bolnav şi a aterizat marţi după-amiază pe aeroportul Heathrow din Londra.

Soţia sa Meghan şi copiii Archie şi Lilibet au rămas acasă, în Montecito, California.

16:02Presa britanică anunță că regele Charles se află la Clarence House, reședința sa din cartierul Westminster al Londrei, după ce zilele trecute a rămas la locuința sa din Sandringham. Charles îl va primi probabil la Clarence House pe fiul său Harry, așteptat să sosească din Statele Unite, și ceilalți membri ai familiei regale care vin să îl viziteze.

15:04BBC transmite că Palatul Buckingham nu va oferi actualizări regulate privind starea de sănătate a regelui Charles pe măsură ce acesta este tratat pentru cancer, în pofida interesului uriaș al publicului britanic față de subiect.

14:10Anunțul făcut de monarhia britanică privind boala regelui Charles al III-lea reprezintă o încălcare clară a protocolului regal și o distanțare de tradiție în condițiile în care inclusiv bunicul său a suferit de cancer și a ținut diagnosticul secret de public, explică Sky News.

13:09Presa britanică transmite că prințul Harry ar urma să sosească în Marea Britanie astăzi pentru a se întâlni cu tatăl său. Mașina Ducelui de Sussex, titlul oficial al mezinului prințului Charles, a fost văzută marți dimineața sosind la principalul aeroport din Los Angeles, orașul în care acesta s-a stabilit cu soția sa, Meghan Markle, după ce a renunțat la îndatoririle regale în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *