News

Rețea de traficanți care livrau droguri în cluburi și cazinouri din România, anihilată

O rețea de traficanți de droguri de mare risc a fost destructurată de polițiștii și procurorii din Buzău. Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani, din Buzău și Brăila, au fost implicate în această grupare. Unul dintre traficanți a fost prins, sâmbătă seară, în trafic, cu o importantă cantitate de droguri pe care urma să le vândă.

Potrivit primelor date, traficanții, trei din Buzău și doi din Brăila, își vindeau marfa, în special, în cluburi și cazinouri din municipiul Buzău. Aici se întâlneau cu clienții și le înmânau drogurile în schimbul cărora primeau sume cuprinse între 150 și 250 lei.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, persoanele ar fi vândut, în mod repetat, droguri de mare risc (cristal) și substanțe psihoactive (2MMC), către consumatori din județul Buzău, cu sume cuprinse între 150 și 250 de lei pentru o doză. Două dintre persoanele cercetate ar fi acționat preponderent în zona unor cluburi și cazinouri, vânzarea substanțelor interzise realizându-se în incinta sau în imediata apropiere a acestora”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Potrivit Poliției, una dintre persoane a fost depistată, în seara de 17 februarie 2024, în municipiul Buzău, în timp ce deținea o cantitate de cristal, mai precis 3-CMC, drog de mare risc, în scopul comercializării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *