News

Au picat platformele Facebook și Instagram!

Rețeaua de socializare Facebook pare să sufere de o pană masivă marți după-amiaza, utilizatorii raportând probleme atât cu contul de Facebook, cât și cu accesul la Facebook Messenger.

Problemele par să fi apărut marți în jurul orei 17:00, când utilizatorii au raportat că au fost scoși afară subit din conturile lor de Facebook și Facebook Messenger, fără posibilitatea de a se reconecta.

Utilizatorii relatează că platforma Facebook îi informează că au introdus parola greșită când încearcă să reintre în conturi. Se pare că problema persistă și după schimbarea parolei și are legătură cu o pană generală a Facebook.

Site-ul DownDetector, care monitorizează în timp real problemele tehnice înregistrate de marile platforme social media, a înregistrat în jurul orei 17:00 o creștere vertiginoasă a numărului de reclamații privind faptul că platforma Facebook a devenit indisponibilă miercuri.

65% dintre reclamații sunt legate de conectarea la contul de Facebook, 30% privind conectarea la server și 5% în legătură cu aplicația mobilă a Facebook, deși e foarte posibil ca diferențele să se datoreze unor confuzii legate de accesarea serviciilor.

Probleme cu Facebook, Instagram, WhatsApp

DownDetector a înregistrat de asemenea marți în jurul orei 17:00 o creștere subită a reclamațiilor legate de platformele Instagram și WhatsApp, de asemenea deținute de grupul Meta Platforms fondat și condus de Mark Zuckerberg.

Site-ul DownDetector a înregistrat până acum 300.000 de reclamații privind căderea Facebook și 47.000 legate de Instagram.

Meta Platforms nu a oferit deocamdată nicio reacție oficială privind situația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *