Meteo

Cod galben de ninsori, viscol şi ploi abundente

Dacă recent vorbeam de cum va fi vremea în perioada următoare, conform ANM, astăzi, 11 martie, a fost emis un cod galben de ninsori, viscol şi ploi abundente. Meteorologii spun că vremea se schimbă din nou, precizând și zonele în care iarna se întoarce în forţă.

ANM a emis un cod galben de ninsori, viscol şi ploi abundente

În cursul acestei dimineți ANM anunță schimbarea vremii în sud-vestul țării și în zona Carpaților Meridionali, fiind vorba de „intensificări de vânt în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h.”, dar și apariția precipitațiilor moderate din punct de vedere cantitativ în estul țării. Avertizarea de cod galben este valabilă până mâine dimineață:

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși temporar 80…90 km/h.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar izolat de peste 30 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, îndeosebi la noapte vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă și va fi viscol.”, se arată în avertizarea de cod galben de astăzi.

Meteorologii anunță că vremea se schimbă din nou

În cea de a doua avertizare este vorba de cantități de precipitați, precum și de intensifcări ale vântului, avertizarea fiind estimată pentru perioada 12-13 martie.„În intervalul menționat, vor fi precipitații moderate cantitativ în jumătatea de est a țării, unde și vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h. Cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.”, mai precziează ANM.

Află care sunt zonele în care iarna se întoarce în forţă

Schimbările bruște de vreme anunțate pentru aceste trei zile vin ca urmare a ciclonului mediteranean ce se află deasupra României, asta însemnând valori termice mai scăzute, precum și apariția precipitațiilor, mai ales în Banat, Crișana, și, așa cum menționam anterior, în zona Carpaților Meridionali și în zonele depresionale.

Valorile termice din aceste zile de prognoză vor fi ceva mai scăzute pentru perioada din an în care ne aflăm, existând posibilitatea ca pe timpul nopții să ajungă la valori cu minus, iar pe timpul zilei să avem parte de cantități moderate de precipitații.

În restul teritoriului, în zonele neafectate de schimbările termice, temperaturile se vor menține în zona normală a lunii martie, așa cum anunța deja ANM în prognoza meteo pentru această lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *