externe

Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia 2024. Liderul de la Kremlin a obținut peste 87% din voturi – rezultate parțiale

Blocul politic al administrației prezidențiale a Federației Ruse este „mulțumit” de cursul și rezultatele alegerilor prezidențiale, potrivit a două surse citate de publicația Meduza apropiate Kremlinului, precum și unui interlocutor în conducerea Partidului Rusia Unită. Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia cu 87,8 la sută, conform exit-pollurilor, citate de Reuters, relatează News.ro. Prezenţa la vot în acel an a fost de 67,5%.

Potrivit estimărilor lor, oficialii vor putea depăși obiectivul stabilit înainte de alegeri. Administrația prezidențială a crede că Vladimir Putin va câștiga cu cel puțin 80%, cu o prezență la vot de 70-80%.

Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse nu a anunțat încă oficial rezultatele preliminare ale votului. Cu toate acestea, Administrația Prezidențială este încrezătoare că Putin „va depăși 80%”, iar prezența la vot va fi de aproximativ 75%. Dacă aceste așteptări sunt realizate, va fi o cifră record în istoria alegerilor prezidențiale din Federația Rusă.

Ultima dată, la alegerile din 2018, prezența la vot a fost de 67,54%, iar Putin, potrivit datelor oficiale, a câștigat 76,69% din voturi (în ceea ce privește numărul total de voturi, aceasta este cea mai bună cifră pentru Putin în toți cei 24 de ani la putere).

Peste 8 milioane de persoane au votat online în Rusia, anunţă un oficial al Comisiei Electorale

Peste opt milioane de persoane au votat online la alegerile prezidenţiale din Rusia, a declarat duminică un oficial al comisiei electorale, citat de Reuters.

Votul în cadrul scrutinului, pe care preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin este aşteptat să îl câştige cu uşurinţă, a avut loc de de vineri până duminică.

Tot duminică, numeroşi ruşi din întreaga lume au participat în ultima zi a alegerilor prezidenţiale din Rusia, la acţiunea iniţiată de opoziţia rusă „Prânz împotriva lui Putin”.

Cozi kilometrice au fost formate, la ora 12:00, în faţa secţiile de votare din UE, dar şi a unor secţii din Federaţia Rusă, în ciuda faptului că Moscova a avertizat că ruşii care vor lua parte la acţiune ar putea risca, inclusiv, dosar penal .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *