externe

Opt musulmani, arestaţi la Ierusalim pentru exprimarea sprijinului pentru terorism

Opt musulmani, arestaţi la Ierusalim pentru exprimarea sprijinului pentru terorism

Opt cetăţeni israelieni, credincioşi musulmani, au fost arestaţi vineri, la Ierusalim, după slujba de dimineaţă de la Sanctuarul Nobil, cunoscut în rândul evreilor drept Muntele Templului, a anunţat poliţia israeliană, citată de DPA.

Cei opt sunt bănuiţi de exprimarea sprijinului pentru terorism şi organizaţii teroriste. Patru dintre ei sunt locuitori din partea estică a Ierusalimului, dominată de arabi, iar ceilalţi patru provin din nordul Israelului, potrivit stiripesurse.ro.

Arabii israelieni reprezintă aproximativ o cincime din cei 10 milioane de locuitori ai Israelului.

Declaraţia poliţiei arată că este regretabil că cetăţeni israelieni folosesc impropriu ocaziile religioase şi lăcaşurile sfinte.

Mii de credincioşi au participat la rugăciunea de dimineaţă din ultima vineri din Ramadan, luna de post a musulmanilor.

Potrivit media israeliene, zeci de credincioşi au scandat lozinci de sprijin faţă de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată în prezent în război cu Israelul în Fâşia Gaza.

Actualul conflict din enclava palestiniană a fost declanşat de atacul terorist fără precedent comis de comandouri ale Hamas în 7 octombrie anul trecut în sudul Israelului, când cel puţin 1.160 de persoane au fost ucise. Alte circa 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră de amploare, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Conform autorităţilor sanitare din Fâşia Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat până joi la prânz cu 33.091 de morţi (dintre care 54 în ultimele 24 de ore) şi 75.750 de răniţi în rândul palestinienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *