News

Cele mai devastatoare tornade din Statele Unite

Trei tornade au lovit, miercuri, statul american Michigan, cand furtuni puternice au strabatut centrul SUA. Un barbat din statul Tennessee a murit dupa ce un copac s-a prabusit peste vehiculul in care se afla, potrivit AP.

Furtuna care a lovit nord-estul Tennessee a adus vanturi puternice care au doborat liniile electrice si copacii. Seriful din comitatul Claiborne, Bob Brooks, a declarat ca un tanar de 22 de ani a murit dupa ce un copac a cazut peste masina in care se afla.

Serviciului National de Meteorologie a spus ca tornadele din Michigan au atins pamantul in districtele Kalamazoo, Cass si Branch – toate in partea de sud-vest a statului.

Zona Portage din Kalamazoo a fost puternic afectata. Aproximativ 50 de persoane au fost temporar prinse intr-un centru FedEx avariat din cauza liniilor electrice cazute. Mai multe case mobile au fost distruse si 16 persoane au fost ranite, a declarat seriful din Kalamazoo, Richard Fuller.

„Am gasit case pe carosabil. Am gasit case peste casele vecinilor. Am gasit copaci mari in case”, a declarat Fuller.

Peste 20.000 de persoane au ramas fara curent electric.

Tornade au fost raportate pentru prima data marti seara in anumite parti din Michigan, Indiana si Ohio, in timp ce parti din Illinois, Kentucky si Missouri au fost, de asemenea, sub alerta de tornada, potrivit Serviciului National de Meteorologie. Furtunile au venit la o zi dupa ce o tornada mortala a trecut printr-un oras din Oklahoma.

In sudul Indianei, Serviciul National de Meteorologie a confirmat ca o tornada cu o evaluare preliminara EF-0 si vanturi de 137 km/h au distrus miercuri dimineata case dintr-un cartier din zona de nord a orasului Sellersburg, situata la aproximativ 19 kilometri nord de Louisville, Kentucky.

Agentia de management al urgentelor din Clark County a declarat ca furtuna a afectat 24 de cladiri.

Scolile din districtul Hancock din Virginia de Vest au fost inchise miercuri din cauza vremii. Posturile de stiri au raportat cladiri deteriorate si pene de curent.

Guvernatorul din Michigan, Gretchen Whitmer, a declarat stare de urgenta in patru districte.

Intreaga saptamana va fi cu furtuni. Se asteapta ca regiunea Midwest si Sud sa fie afectate de vremea rea in restul saptamanii, inclusiv in Indianapolis, Memphis, Nashville, St. Louis si Cincinnati – orase in care traiesc peste 21 de milioane de oameni.

Luni seara, o tornada mortala a afectat orasul Barnsdall, din Oklahoma, care are 1.000 de locuitori. Cel putin o persoana a fost ucisa, iar alta a disparut. Zeci de case au fost distruse.

A fost a doua tornada care a lovit Barnsdall in cinci saptamani – o tornada din 1 aprilie, cu viteze maxime ale vantului de 145 pana la 161 km/h, a distrus case si a daramat copaci si stalpi de curent.

Alte zone din Oklahoma, inclusiv Sulphur si Holdenville, inca isi revin dupa o tornada care a ucis patru persoane si a lasat mii de oameni fara curent la sfarsitul lunii trecute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *