Anchete

Percheziţii în Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală. Cine sunt persoanele vizate

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează mai multe percheziții într-un dosar în care este vizat și ”Regele deșeurilor” din București, Marius Marinoff, președintele Asociația pentru Reciclare și Managementul Integrat al Deșeurilor. De asemenea, este vizat și controversatul Janosevic Drăgan, cel implicat în achiziția de teste Covid-19, în timpul pandemiei, ne-au precizat surse judiciare.

Operatiune de amploare în România. Politistii de la Criminalitate Economica au descins peste doi afaceristi, Janosevic Drăgan si Marius Marinoff, care ar fi pagubit statul cu 1 milion de euro.

”La data de 27 mai 2024, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară și efectuează 3 verificări, în cadrul unui dosar penal.

Activitățile vizează sediile și punctele de lucru ale unor societăți, precum și locuințele persoanelor fizice, care ar fi implicate într-un mecanism infracțional operaționalizat în domeniul comercializării de articole sanitare, prin comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală, astfel eludând plățile către bugetul de stat, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 5.000.000 de lei.

Pentru recuperarea acestuia, urmează a fi aplicate măsuri asigurătorii.

După finalizarea perchezițiilor domiciliare vor fi puse în aplicare mandate de aducere pe numele a două persoane cercetate, pentru a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, în vederea audierii și dispunerii de măsuri.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile operative beneficiază de sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al Inspectoratului General al Poliției Române.”, arată un comunicat al Poliției.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *