News

Botoşani: Un depozit de furaje a fost incendiat după ce a fost lovit de un fulger

Un depozit de furaje aflat pe un câmp din localitatea Truşeşti, Botoșani, a fost cuprins de flăcări, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a fost lovit de trăsnet.

Au ars aproximativ 40 de tone de furaje

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani au precizat că în incendiu au ars aproximativ 40 de tone de furaje, iar pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor s-a acţionat mai bine de cinci ore.

„La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii militari de la Garda de Intervenţie Truşeşti şi Detaşamentul de Pompieri Botoşani, dar şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Truşeşti şi Albeşti, cu patru autospeciale de stingere şi un buldoexcavator. Aceştia au constatat că ardeau peste 40 de tone de furaje şi au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un alt depozit de furaje”, au transmis oficialii ISU, citați de Agerpres.

Misiunea, una de durată

Misiunea autorităților a fost una de durată, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere. Pe timpul intervenţiei, autospecialele au fost realimentate de mai multe ori.

în urma intervenţiei pompierilor, au fost protejate de foc peste 100 de tone de furaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *