AncheteNews

Proiectul Nordis, afacerea unui clan politico-imobiliar cu conexiuni la cel mai înalt nivel

Tribunalul București a admis luni, 7 octombrie, intrarea în insolvență a firmei Nordis Management. Tot luni, o investigație Recorder a scos la iveală detalii șocante despre această companie: sute de oameni păgubiți și multe milioane de euro ce au dispărut din conturile dezvoltatorului imobiliar.

Nordis ar fi trebuit să fie cel mai spectaculos proiect imobiliar din România, însă realitatea este alta.

UPDATE, ora 18:12: Mai jos, punctul de vedere al Nordis Group.

Pagina 1. Sursa: Nordis Group

Pagina 2. Sursa: Nordis Group

Pagina 3. Sursa: Nordis Group

Pagina 4. Sursa: Nordis Group

Nordis Management a intrat în insolvență: Tribunalul București a admis cererea

Luni, 7 octombrie 2024, Tribunalul București a admis cererea de intrare în insolvență a Nordis Management. Cererea a fost depusă în luna aprilie de 80 de creditori, majoritatea persoane fizice, ce au numit administrator judiciar provizoriu CITR filiala București, potrivit Adevărul.

Instanța a decis ca toate bunurile firmei Nordis Management să fie inventariate. Totodată, în acest sens, instanța a cerut administratorului judiciar să facă verificări inclusiv la Serviciul Permise Auto, Administrația Finanțelor Publice, la cadastru și la direcțiile de Taxe și Impozite din toate sectoarele Bucureștiului.

Firma abia intrată în insolvență face parte din Grupul Nordis, iar reprezentanții grupului au anunțat că că vor face recurs. Aceștia au explicat că procedura a fost deschisă „la insistențele unei entități juridice al cărui obiectiv este recuperarea investițiilor realizate în proprietățile din portofoliul Nordis” și că „intrarea în insolvență a uneia dintre firmele grupului nu înseamnă decât o perioadă de reorganizare și mai multă ambiție de restabilizare și creștere”.

„Proiectul Nordis Mamaia este unul cu potențial ridicat și are capacitatea să depășească un moment dificil”, a anunțat Grupul Nordis, potrivit Profit.ro, considerând însă „nedreaptă includerea la masă credală a solicitanților care nu au dobândit calitatea de creditor îndreptățit”, decizia instanței fiind „o măsură de a pune presiune asupra companiei, în condițiile în care activitatea Nordis Group denotă perseverență, muncă asiduă, dar și rezultate și evoluție în atingerea obiectivelor propuse”.

Dezvoltatorul imobiliar deține și Hotelul Nordis Mamaia. Acesta a fost deschis în aprilie 2024, iar compania a anunțat că, pe perioada Festivalului Neversea, încasările au fost record: de peste 160.000 de euro.

Recorder, despre Nordis: Mașinăria de făcut bani a celui mai puternic clan politico-imobiliar

Recorder arată că, în ultimii ani, în conturile Nordis au intrat milioane de euro, dar majoritatea blocurilor promise au rămas la stadiul de promisiune, pe hârtie. Compania a apelat la campanii de marketing agresive și s-a folosit de slăbiciunile din legislația românească.

Astfel, Nordis a încasat bani în avans (sume integrale), însă oamenii nu au primit niciodată apartamentele în care visau să se mute, pentru care au muncit.

Investigația Recorder mai arată că unele apartamente au fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite.

https://youtu.be/hgildN_LUSc

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *