Meteo

Avertizare meteo cod galben de vânt puternic și ploi în următoarele două zile în 12 județe

După vremea frumoasă cu temperaturi de primăvară, revin ploile. Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare cod galben de vânt și ploi pentru 12 județe începând de miercuri seara.

Meteorologii au emis avertizare cod galben de rafale puternice de vânt in mai multe regiuni ale tarii. În unele zone, vantul va depasi 100 de kilometri pe ora.

INFORMARE METEOROLOGICĂ, 8 martie, ora 12 – 10 martie, ora 02
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ploaie moderate cantitativ

”În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru și sud-est, în general de 45…60 km/h.

În zona de munte vor fi intervale cu precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susținute în special în zona înaltă”, a transmis ANM.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare cod galben de vânt și ploi pentru 12 județe. În intervalul 8 martie, ora 18 – 9 martie, ora 22, în Munții Apuseni și local în Carpații Orientali temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 de grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în după-amiaza și seara zilei de joi, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va moderat, cu intensificări mai ales în orele după-amiezelor, când se vor atinge viteze de 35…40 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *